(klik på billederne for at se ugens billeder)

 

2007, uge 20 - Belægningssten

Så er vi endelig kommet i gang med at lægge fliser. Mandag i uge 19 fik vi med hjælp fra en anlægsgartner (og hans rendegraver) fordelt og vibreret det meste af 40 m3 sand. Tirsdag og torsdag blev de 315 m2 fliser leveret.

2007, uge 11 - Kommet på plads (næsten)

Vi har nu boet i vores nye dejlige hus i en uge, og er så småt ved at være kommet på plads. Håndværkerne mangler nu kun nogle småting. Tirsdag i uge 12 står den på udbedring af fejl og mangler. De næste 2-3 måneder skal vi have anlagt have, terrasse og indkørsel.

2007, uge 10 (torsdag) - Indflytning

Tæpper og hvidevarer blev leveret mandag. Containeren med alt vores indbo blev leveret onsdag, så torsdag formiddag gik vi i gang med at tømme den. Huset er næsten færdigt. I morgen, fredag, kommer tømreren, elektrikeren og smeden og laver det "sidste". Håndvaske og armaturer i badeværelserne er ikke monteret endnu.

2007, uge 9 (søndag) - Køkken, bad, bryggers, garderobe

Tømreren mangler nu kun bordpladerne i køkken, bryggers og bad. Derudover mangler vi tæpper, hvidevarer og lidt elarbejde. Der er 3-4 dage tilbage.

2007, uge 9 (torsdag) - Stærnbrædder

Tømrerne er blevet færdige med taget. Nu hvor stilladset er fjernet, kan man bedre se hvordan huset tager sig ud. 1 uge tilbage til indflytning!

2007, uge 9 (mandag) - Køkken

En god del af køkken og bryggers elementerne er blevet sat op. Maleren har fået malet badeværelserne, garderoben og det sidste værelse. Tømrerne mangler lidt småting indvendigt og er næsten færdige med taget. Knap 1½ uge tilbage!

2007, uge 8 (fredag) - Taglægning

Så kom der tagsten og tømrerne er gået i gang med at lægge taget. Murerne er blevet færdige inden døre, så de er gået i gang med at pudse soklen udvendigt. Nu glæder vi os til næste uge, hvor elementerne til køkken, bad og bryggers bliver sat op. 1½ uge tilbage! Der er nogen der har travlt.

2007, uge 8 - Malearbejde

Malerne er gået i gang, så nu pynter det for alvor indvendigt. Udvendigt er tømrerne stadig i gang med opsætning af udhængsbrædder. På fredag kommer der et hold tømrere og lægger tagsten.

2007, uge 7 - Klinker

Mureren har fået lagt næsten alle gulvklinker og mangler nu kun klinker og fliser i badeværelserne. Tømrerne er rykket udenfor og er i gang med at lave udhænget. 2 uger til indflytning som nu er planlagt til d. 7. marts.

2007, uge 6 (lørdag) - Lofter

Tømrerne er gået i gang med at sætte lofter op. Der er nu efter planen 3 uger til indflytning. Der mangler stadig lofter i 3 rum, klinker og fliser, køkken/bad/bryggers/garderobe, tæpper, maling og ... Spændende!

2007, uge 6 (torsdag) - Karnap og el-arbejde

Vinduerne i karnappen er kommet på plads. Huset er nu lukket og gulvvarmen gør sit til at både håndværkere og hus sveder lidt.

2007, uge 6 (tirsdag) - Montering af vinduer

Vinduespartiet i stuen er blevet monteret. I morgen skulle de sidste vinduer i køkkenet blive monteret. Dernæst står den på lidt el-arbejde og opsætning af lofter og loftslemme.

2007, uge 5 - Montering af vinduer

Smeden har været i gang med at montere gasfyret og tømrerne har fået sat en del af vinduerne i. Nu begynder det for alvor at ligne et hus.

2007, uge 4 - Vinduerne er kommet

Murermesteren holder hvad han lover. Vinduerne kom fredag. ENDELIG! Beskeden er stadig, at vi kan flytte ind d. 5 marts, hvilket giver 5 uger til at udføre alt det indvendige arbejde + isætning af vinduer + lægge tag.

2007, uge 3 - Vandskuring og isolering

Der er blevet lagt isolering på loftet i hele huset og ca. halvdelen af huset er blevet vandskuret. Den magiske uge 4 nærmer sig nu, hvor vinduerne gerne skulle komme.

2007, uge 2 - VVS installationer

Igen en uge hvor der ikke er sket så meget. Smeden har monteret vandrør i alle vådrum.

2007, uge 1 - Tagrender og Genvex

Ikke meget, men lidt er der da sket. Tagrenderne er kommet på plads og genvex anlægget er sat op og de sidste rør dertil er trukket ud til hvert rum.

2006, uge 51 - Juleaften

Vi skulle selvfølgelig lige bruge et par minutter juleaften i vores nye hus. Næste år skulle det helst ikke se så rodet ud. Tømrerne holder juleferie nu, men de har da nået at sætte dampspærren op inden.

2006, uge 51 - Rejsegilde

Onsdag d. 20. december blev det tid til rejsegilde. Temperatur omkring de 8 grader og ikke en sky på himlen! Herligt! Til dem der kiggede forbi var der sandwich, øl, vand, pebernødder og brunkager, og selvfølgelig en guided tour.

2006, uge 51 - Undertag

Tømrerne er gået i gang med undertaget. Vi har været superheldige med vejret, og det ser ud til at vi også kan holde rejsegilde i fint vejr, selvom det er sidst i december.

2006, uge 50 - Rejsning af spær

Onsdag gik tømrerne i gang med at gøre klar til rejsning af spærene, og torsdag var 4 tømrere i fuld sving. Fredag fortsatte 3 tømrere og er nu næsten færdige med rejsning af spærene. I næste uge skal der lægges undertag.

2006, uge 49 - Spær er ankommet

Spærene kom først onsdag. Nu mangler vi bare nogle tømrere til at sætte dem op. Murerne mangler fortsat de sidste 2 søjler.

2006, uge 48 - facademur, sidste del

Så er der gået 3 uger med murerarbejde på facaden. Der mangler nu kun 2 søjler. Spærrerne kommer mandag i uge 49, så det bliver rigtigt spændende at se hvor hurtigt vi kan få dem rejst.

2006, uge 47 - facademur fortsat

Anden uge med arbejde på facademuren er gået, og på trods af det meget regnvejr skrider det godt fremad. I næste uge skal facaden mures færdigt, og så skulle der snart gerne komme nogle spær op.

2006, uge 46 - start på facademur

Murerne er gået i gang med facademuren. Det pynter rigtigt meget at få "gemt" bagmuren væk.

2006, uge 45 - søjler og dragere

Smeden har sat søjler og dragere op til at bære tagkonstruktionen. Murerne har vandskuret vindueskarmene så de er klar til montering af vinduer og døre.

2006, uge 44 - el-arbejde og halvmur

Elektrikeren har været i gang med det første el-arbejde og murerne har haft travlt med halvmur og vinduesbundstykker. Nu begynder der at være nogle detaljer rundt omkring. Ting der sådan er lidt færdige.

2006, uge 43 (søndag) - indervægge

Endnu flere indervægge er kommet op.

2006, uge 43 (onsdag) - indervægge

Flere indervægge og mere af bagmuren er kommet op. Murerne har haft travlt selvom vi har haft et par dage med regnvejr.

2006, uge 42 (søndag) - bagmur og indervægge

Så er den første uge gået med murerarbejde. Vi synes de er nået pænt langt, så vi glæder os til at se hvor meget der sker i næste uge.

2006, uge 42 (torsdag) - bagmur og indervægge

Murerne fortsætter med bagmuren og er også gået i gang med nogle af indervæggene.

2006, uge 42 (onsdag) - bagmur i gang

Murerne er endelig gået i gang. Nu sker der for alvor noget, hvor vi kan begynde at få en fornemmelse af vores kommende hybel.

2006, uge 41 - stabilgrus

Mens vi venter på byggematerialer har vi fået kørt noget stabilgrus på i carport og indkørsel. Så undgår vi også en masse smadder i indkørslen. Det bliver spændene når mureren går i gang med at stable sten.

2006, uge 40 (torsdag) - gulvvarme og terrændæk

Så er entreprenøren blevet færdig med at støbe terrændækket. For en stund ser vores grund rimelig pæn og ryddelig ud. Det varer forhåbentligt ikke længe. Mursten til bagmurene kommer dog først i uge 42.

2006, uge 40 (tirsdag) - gulvvarme og terrændæk

Smeden har været i gang med at lægge slanger ud til gulvvarme, og alle vandrør er ført frem.

2006, uge 39 (søndag) - sokkel og terrændæk

Isoleringen er nu færdiglagt, og man er gået i gang med at lægge armeringsnet ud i alle rum. Der er sket meget på en uge.

2006, uge 39 (torsdag) - sokkel og terrændæk

Soklen er færdig og det helt store puslespil med gulvisoleringen er gået i gang.

2006, uge 39 (mandag) - sokkel og terrændæk

Soklen er ved at være færdig, også til indervæggene. Man kan nu begynde at få et indtryk af de forskellige rum.

2006, uge 38 - soklen påbegyndes

Nu er vi for alvor i gang, selvom det er svært lige nu at forestille sig hvordan huset ser ud når det engang bliver færdigt. I det mindste kan man da "sparke til soklen".

2006, uge 37 (fredag) - første spadestik

Endelig er vi kommet i gang. Dvs. entreprenøren har haft den helt store spade i brug. Det er der blevet et par store bunker jord ud af og noget der ligner en udgravning til vores kommende hus.

2006, uge 32 - grunden

Vores byggegrund uden hus. Bare de dog snart gik i gang. Planlagt startdato på bygge pladsen er september og huset skulle så gerne være færdigt til februar.

2006, 11.oktober - Valg af facadesten

Oprindeligt havde vi valgt de gulrøde blødstrøgne Savanne (2.3.38) facadested fra Egernsund Tegl, men da de først kunne leveres til februar 2007 var vi jo nærmest tvungne til at finde nogle andre. Vi tog på rundtur i et nybygger-kvarter for at se på facader. Sjovt så hurtigt vi blev enige om en sten når nu vi var under tidspres. ;-) Valget faldt på en vandstrøgen mørkerød m/farvespil sten m. lys fuge (3.2.79) ligeledes fra Egernsund Tegl.